- Szellem lakta pince kaland -

2023.12.31. vasárnap


Készülünk egy rendhagyó utcai, terep és pince futás ötvözettel vagy inkább környezettel, ahol egy előre kijelölt 3.5 kilométeres pályát kell teljesíteni. A futóútvonal érinti a nagy pincelabirintust úgy, hogy lesz egy levezető lejárat a pincébe és egészen máshol egy felvezető feljárat, tehát a föld alatt is futni kell. Sőt, hogy tovább fokozzuk az izgalmakat az útvonalon más pincéket is fog érinteni ahol ellenőrző pontok lesznek kialakítva.

A rendezvény időmérése, és kivitelezése egy rendhagyó módszerrel lesz megoldva. Az ellenőrzőpontokon saját QR kód olvasásra és adatforgalomra alkalmas mobilkészülékre lesz szükség. Ez a futókra, és a túrázók esetében is így lesz. 

A kijelölt körpályán többször is végig lehet futni annak függvényében, hogy ki, milyen távon szeretne indulni. A táv repertoárban lehet választani a 3.5, 7, és 14 kilométeres távokból.

A kihívást nem csak futó hanem túracipőben is lehet teljesíteni. A túracipősöknek az útvonal legizgalmasabb része a grandiózus hordókkal övezett szellemlakta pincelabirintusban lesz, ahol a bátorság mellett különböző feladványok megoldásáról kell majd tanúbizonyságot tenni. Mindezek mellett a túraútvonalon lesz lehetőség a pincékben a nagy hordókban érlelődő nektárokból is kóstolni. 

A nyílt rendezvényünkön bárki indulhat, aki egészségileg megfelelő fizikai állapotban van és tudja teljesíteni a távokat. Bárki aki szereti a kalandot aki bizonyítani szeretne magának, bárki aki szeretne egy kiadós év végi élményben részt venni.

A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn futva vagy gyalogosan kell végig haladni úgy, hogy az ellenőrző pontokat érintsék, túrázók esetében a feladványokat megoldják és ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.

Információk:

A futás és a túra a Abasár község határán belül a belső utcákon és egyéb gyalogos közlekedési útvonalakon, járdákon lesz lebonyolítva. A kijelölt nyomvonal lépcsőket, közúti kereszteződéseket is érinteni fog. Ezért kérjük a résztvevők fokozott figyelmét. A forgalmasabb zónákban jól látható figyelmeztető táblákat fogunk elhelyezni, ezért kérnénk minden indulót, hogy figyeljék a kihelyezett információhordozó felületeket. Javasoljuk a résztvevőknek a megkülönböztető színekkel ellátott ruházat viselését. A pincében a közlekedési útvonal bizonyos részeken szűkebb keresztmetszetű is lehet. Amennyiben nem lesz sár, illetve hó fogja borítani a talajt, abban az esetben az útvonal nem csak a falúban fog haladni, hanem bizonyos részeken érinteni fogja a Sár-hegy izgalmas ösvényeit is.  

A futópálya nyomvonala .gpx fájlformátumban illetve szalagokkal és figyelemfelhívó táblákkal lesznek kijelölve.

Rajt: Abasár régi borforgalmi épület. Aba tér 44. elől. 10:00 órakor. A rajt előtt egy közös, bulizós, bátorság gerjesztős bemelegítést fogunk tartani 09:45 kor, a borforgalmi épülete előtt. Mondjuk erre szükségünk is lesz, mert a december utolsó napja minden bizonnyal jeleskedni fog a mínusz fokokban. NEM tömegrajt lesz. A futók 30 másodperces míg a túrázók 1 perces rajtoltatással lesznek indítva.  

Nehézségi távok: 3.5 km (1 kör); 7 km (2 kör); 14 km 4(kör)

A rendezvényünk résztvevőinek maximális száma: 300 fő

Nevezési díj.

Gyerekeknek aki még nem láttak 18 tavaszt azok számára 1500 HUF, 18 év felett 3000 HUF.

A nevezési díj tartalmazza.

A résztvevők ajánlott eszközei:

A rendezvény rajtjából először a futók indulnak, majd a gyalogtúrázók.


Kör táv - 3,5 km 1 kör

Kör táv - 7 km 2 kör

Kör táv - 14 km 4 kör

10 évesnél fiatalabb gyermekek csak személyi avagy nagytesó, anya, apa, nagymama, nagypapa testőrökkel. indulhatnak a rendezvény futó távjain.

A verseny célja

Humanitárius sportos rendezvény. Az amatőr sportmozgások népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Sportos családias kikapcsolódás garantáltan részben elektroszmog mentes területen. Közösségi csapatépítés építés sportos környezetben.

A verseny fő rendezője:

Gyöngyösisiiskola

Nevezés:

A nevezés tartalmazza a befutó érmet, bemelegítést, forró italt valamint a jó hangulatot és a szervezett sportmozgás megszervezését. A nevezést csak akkor lehet érvényesíteni, ha mindenki aláírásával igazolta, hogy olvasta és tudomásul vette a felelősség vállalási nyilatkozat tartalmát. A nyilatkozat az online nevezési felületen is elérhető és tudomásul vehető. Illetve a nevezési díj átutalásával.

Futásra és a túrára külön kell nevezni. Nevezési határidő december 26. Javasoljuk az online nevezést, ugyanis létszám korlátozott az esemény.

Online nevezés: ITT

Helyszíni nevezés.

Nevezés a helyszínen 8:00-9:30 óra között.

Helye: Abasár, Múzeum utca 27, 3261

GPS 47.795763, 20.002869

Aki a helyszínen szeretne nevezni, javasoljuk, hogy időben érkezzen Abasárra, így el lehet kerülni a hosszú sorok kialakulását. A nevezési helyszín nem egyezik meg a rajt helyszínével. Nagyon kérünk minden résztvevőt, hogy időben érkezzen meg a helyszínre. 

A nevezési helyszínén melegedőt, öltözőt és csomagmegőrzést tudunk biztosítani. WC és vizesblokk ugyancsak itt található.

Díjazás:

Futás:

Befutóérem minden indulónak.

Gyermek kategóriában: Leány, fiú /érem, oklevél díjazás/

Felnőtt kategóriában: Női, férfi /érem, oklevél díjazás/

Korcsoportok:

Gyermek: 8-16

Ifjúsági: 17-30

Felnőtt: 31-49

Senior: 50<