Tavaszi nagytakarítás

Aktív Magyarország jóvoltából

2024.04.07.

Ne csak a fotóid ragyogjanak!

Szeretnénk a tavasz leheletében ébredező környezetért, életre kelő bibékért, szorgos hangyákért, büszke szarvasbogarakért a körülöttünk lévő zöld óriásokért valami apró dolgot tenni, de mindenképpen olyat ami valami nagyot jelenthet az éledező környezetnek.

Ha csak egy pillanatra is, de akarunk hinni abban, hogy meg tudjuk teremteni az erdő tisztaságát és egy város egészségét.

Csatlakozz vidám szemétszedő csapatunkhoz, ahol valóban egy igazi hős lehet belőled. Az igazi hősök köztünk élnek. Nem utolsó sorban "Jó tett helyébe jót várj!"

Szemétszedő túránknak a Sár-hegy egyik területét választottuk.

A téli időszakban ezer és ezer ember fordul meg ezen az útvonalon, hogy meghódítsa a hegy legszebb pontjait. Akarva akaratlanul sok olyan hulladék képződik a hegyen ami nem tartalmaz élő sejteket, mindinkább szintetikus anyagokat, amelyek több 100 éves lebomlási ciklusuk alatt toxikus elegyet juttatnak a környezet talajába, friss forrásokba, patakokba és végül akár lakókörnyezetünk közvetlen közelébe.

Minden egyes hulladék darab össze szedésével nem csak a vizuális hatást javítjuk, hanem sok 100-1000 erdei életet is megmentünk.

Az Aktív Magyarország "Tavaszi nagytakarítás" kampányához csatlakozva a túránk 2024.04.07-én vasárnap 9:00 órakor indul a 24.sz főútról leágazó Pipis hegyre vezető út parkolójából. A túrára kérnénk a regisztrációdat abból a célból, hogy tudjuk mennyi zsákkal és kesztyűvel készüljünk. Regisztrálni a lap alján tudsz.

Szemétszedő túránkkal az út mentén felfelé haladva fogjuk zsákokba gyűjteni a gyűjthető hulladékokat. Erről további információt a helyszínen fogunk adni. 

Zsákról, kesztyűről gondoskodni fogunk, Neked csak annyi lesz a dolgod, hogy tarts Velünk és esetleg hozz magaddal + 1 főt. Viszont! Ha van egy sárga megkülönböztető mellényed, akkor azt hozd magaddal. Bár nálunk kis lesz ebből egy pár darab, de ebből a készleteink végesek. 

Ha mindent jól csinálunk akkor délelőtt 11-12 órára végzünk a küldetéssel, utána elsétálunk a Sár-hegy ikonikus pontjára a Szent Anna kápolnához és annak a lábainál fekvő tóhoz, ahol büszkén készítünk Rólad vagy Rólatok hősöket ábrázoló fényképeket.

Azért, hogy az izgalmakat fokozzuk, ezért egy nem szokványos, de nagyon látványos némi titok övezte útvonalon fogunk visszavezetni a csapatot a kiindulási ponthoz.

Ha szeretnél csatlakozni a "Tavaszi nagytakarítás" kampányhoz, akkor a fentebb megjelölt helyszínen és időpontban találkozzunk.

Telefonos információ: +36 30 978 5137 +36 20 403 2922

Regisztráció: https://forms.office.com/r/4Sq9C4TSJC